Български English
Живопис
Графика
Скулптура
Керамика
Проекти
Автори
виж снимката в голям размер Кирил Майски

Кирил Майски е роден на 19.03.1926 год. в гр.Попово. Завършва монументална живопис в Художествената академия в София при проф.Богданов. Учил се е и работил с Илия Бешков, Георги Богданов, Никола Панайотов и много други .Майски е признат майстор на акварела. За него проф.Васил Стоилов пише \\\"Този даровит художник създава своите акварелни видения с една техническа сигурност,която ги налага в нашата съвременна живопис.Пейзажите на Майски са възторжени правени с голяма ловкост и много любов...\\\"

Произведения
виж снимката в голям размер Аршак Нерсисян

Аршак Нерсисян е роден на 01.11.1952 г.в Армения. Завършва Ереванска художествена академия. Специализира в Лененград, Литва и Латвия.
В Армения работи като художествен редактор за списание \\\\\\\" Жените на Армения\\\\\\\"
В България е от 1996 год.

Произведения
Деница Денчева

Деница Денчева е родена в София. Там завършва Художествената гимназия през 1984 и Художествената академия през 1990 със специалност живопис в класа на проф. Иван Кирков.

Участва в общи художествени изложби в София, Кюстендил, Пазарджик, Албена, Добрич, гостува в САЩ, Италия, Германия, Турция. Във Варна нейни работи са експонирани в националната изложба „Човекът и морето”.

Самостоятелните изяви на Деница Денчева са в София – галерия Витоша – 1995, галерия хотел Рила – 1995, галерия хотел Кемпински – Зографски – 1996, Артклуб София – 1996, галерия Кожухарови – 2005.

Нейни творби са собственост на колекционери у нас и в Япония, Германия, Турция, Италия, Испания, Канада, САЩ, Англия, Франция.

Произведения
виж снимката в голям размер Слав Бакалов

Роден: 1945 в София.

Образование: 1964 - Художествена гимназия, София.
1975 - Университет по Кинематография в Москва, специалност \\\"Живопис на анимационни филми\\\".

Избрани самостоятелни изложби:
Има над 30 самостоятелни изложби в България и чужбина.

Слав Бакалов работи като художник, скулптор, режисьор и сценарист на анимационни филми. Има четири издадени книги.

От 1975 г. до 1989 г. създава повече от 50 анимационни филма, един от които пълнометражен и четири документални. За анимационните си филми е носител на много международни награди - Първа награда за анимация в Анеси, \\\"Златна плоча\\\" - Атина, \\\"Сребърен дракон\\\" - Краков, Награда за постижения в анимацията - Отава и най-престижната между тях - \\\"Златна палма\\\" от филмовия фестивал в Кан през 1985Произведения
виж снимката в голям размер Вълко Гайдаров

Вълко Димитров Гайдаров е роден в Девин на 27 януари 1937 г.

Учи в Художествената академия в София в класа на проф. Ненко Балкански. Завършва през 1964 г. През същата година става директор на току-що основаната Художествена галерия - Смолян.

От 1971 г. Вълко Гайдаров е член на Съюза на българските художници.

Негови творби са притежание на НХГ - София, ХГ - Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Кюстендил, Смолян и др., както и на частни колекции в Англия, Холандия, Кипър, САЩ, Япония, Германия и др.Произведения
виж снимката в голям размер Николай Алексиев


Роден на 9 април 1953 г.

Доц. Николай Алексиев е български художник и университетски преподавател.

Преподавател в Катедра "Книга и печатна графика" в Националната художествена академия.
Носител на наградата "Южна пролет" (1984).Произведения
виж снимката в голям размер Мариа Духтева

Мария Духтева

Родена на 18.06.1952 г. в гр. Казанлък
Завършва Художествената академия в София през 1976 г., специалност Графика при проф. Евтим Томов

Мария Духтева има 15 самостоятелни изложби у нас и в чужбина, сред които в галерия "Сердика" - Варшава, Полша (2009); галерия "Пагане", София (2008); "Усещане за жена", галерия "Феста", София (2006); Арт кафе - Виена, Австрия ( 2001) и други. Представя творбите си на международни експозиции на българската графика в Португалия, Испания, Унгария, Полша, Дания, Холандия, Китай, Англия, ЮАР, Япония, Казахстан, Австрия, Германия. Участва във всички биеналета на графиката във Варна и триеналета на графиката в София (1995 и 1998).
През 1995 година Мария Духтева е отличена с награда на националната изложба на графиката "Малък формат" в София, както и с награда на биеналето на хумората и сатирата в Габрово (1983). Печели награда на петото международно триенале на графиката в София (2007), както и на четвъртото биенале на малките форми в Плевен(2008).

Произведения
виж снимката в голям размер Людмил Илиев, Иво Илиев и Венцислав Йосифов Артистичното трио от София 140ideas

Людмил Илиев, Иво Илиев и Венцислав Йосифов

Артистичното трио от София 140ideas ще представи своята трета самостоятелна изложба като творчески колектив.
Интересът им към рисуването започва преди 15 години, когато са завладяни от възможностите, които дава рисуването със спрей. Бързо този интерес става по-сериозен, а задълбочаването в материята превръща хобито в призвание, като по пътя си експериментират с различни медии в различни мащаби.
След големите калкани, каузи и участия в различни събития и изложби, 140идеи представят една различна изложба. Лична изложба, извън графитите, извън мащабните проекти.
Изложба, която ще покаже техните мисли, вълнения и интереси в изобразителното изкуство. Ще покаже любовта им към рисуването, защото тя е веднъж и завинаги.

Иво Йорданов
Роден 1983, в гр. София. Завършва ТУ София.
Член и един от основателите на творчески колектив 140ideas. Изложбата в Галерия Пагане е трета самостоятелна на групата. Участници в над 20 фестивала и множество групови изложби за съвременно изкуство в България и чужбина.
Рисунки на 140ideas могат да се видят в различни градове в България, в Германия, Холандия, Гърция, Франция, Италия, Сърбия

Людмил Илиев
Роден 1986, в гр. София. Завършва СУ Климент Охридски. Изучава живопис и рисунка в ателието на Иван Тафров.
Член и един от основателите на творчески колектив 140ideas. Изложбата в Галерия Пагане е трета самостоятелна на групата. Участници в над 20 фестивала и множество групови изложби за съвременно изкуство в България и чужбина.
Рисунки на 140ideas могат да се видят в различни градове в България, в Германия, Холандия, Гърция, Франция, Италия, Сърбия.

Венцислав Йосифов
Роден 1987, в гр. София. Завършва Националната художествена академия..
Член и един от основателите на творчески колектив 140ideas. Изложбата в Галерия Пагане е трета самостоятелна на групата. Участници в над 20 фестивала и множество групови изложби за съвременно изкуство в България и чужбина.
Рисунки на 140ideas могат да се видят в различни градове в България, в Германия, Холандия, Гърция, Франция, Италия, Сърбия.


Произведения
виж снимката в голям размер Иван Стратиев

Иван Стратиев е роден през 1960 г. в гр. Трън, България. През 1984 г. завършва Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий", специалност графика. Участвал е в редица изложби в България и чужбина. Има над 30 самостоятелни изложби в София, Варна, Прага, Виена, Цюрих и други. Негови произведения са притежание на галерии и частни колекции в много страни по света. Работи предимно маслена живопис и акварел, както и графичните техники литография и офорт. Изкуството му е фигуративно – от реализъм през хиперманиеризъм и сюрреализъм до анахронизъм. Има реализирани концептуални акции, инсталации и пърформанси.

Произведения
виж снимката в голям размер Георги Йорданов


Георги Йорднов е роден през 1960 г. в Шумен в семейството на варненския художник Йордан Йорданов. Работил е като художник във Варненския драматичен театър, във Варненската опера. Има осъществени 30 самостоятелни изложби в България и Англия. Носител е на следните награди : 1995 г. – І –ва награда за живопис на международното биенале Габрово , 1995 г. – Отличие от едногодишно творческо пребиваване в студиото на Delfina Studio Trust в Лондон, 2008 г. – награда за живопис от VІ конкурсна зонална изложба „ Национални награди Алианц България “

Произведения
виж снимката в голям размер Росен Марковски

Росен Марковски е роден през 1964 година в Троян, където завършва Средно художествено училище за приложни изкуства. През 1994 година се дипломира в Националната художествена академия - София със степен магистър. До момента има над 40 самостоятелни изложби в България, както и изложби в Германия, Норвегия, Франция, Чехия и Унгария. Картините му са в редица частни колекции в Европа и САЩ. Автор е на поредица от документални видеофилми. Освен с голямата си любов - живописта, Росен Марковски се занимава успешно с пластика, дизайн на мебели и интериор, фотография, музика и декори за кинопродукции.

Произведения
виж снимката в голям размер Надя Станчева

Надя Станчева е родена 1963 г. в гр. Стара Загора. Възпитаник е на Държавно хореографско училище гр. София. До 1994 г. работи в Държавна опера гр. Стара Загора. Изучава живопис в ателието на Аршак Нерсисян и керамика в ателието на Бончо Иванов. Предпочитани жанрове - пейзаж и натюрморт. Надя Станчева има множество участия в международни пленери и симпозиуми в България,Черна гора, Австрия, Чехия. Член е на Международно сдружение "Слънчев кръг", Черна гора.

Отношението на художничката към конкретен сюжет, взет от природата не е копиране, а творчески подход към темата. Като успява да запази същността и спецификата на българския пейзаж, тя демонстрира звучна цветова палитра

Произведения
виж снимката в голям размер Венера Константинова

Родена е в гр. Видин. През 1978 г. завършва Стенопис в Художествената академия, гр. София. В периода 1978 - 1981 г. е Главен художник на гр. Враца. През 1989 - 1992 г. е специалист в Управление Архитектура към Софийска голяма община. В периода 1975 - 2017 г. е изпълнила много витражи и стенописи в обществени и частни сгради в България и чужбина. През 1985 г. получава награда на Национален конкурс за синтез на архитектурата с монументални изкуства - гр. Велико Търново. През 1999 г. е избрана за Секретар на секция "Монументални изкуства" към СБХ, която длъжност изпълнява до днес. През 2001 г. печели конкурс за пребиваване в ателиетата на Сите дез-ар за два месеца в Париж. 2005 г. печели втора награда на конкурс за витражи в БНБ, 2006 г. получава награда на Първата Национална изложба "Изкуства на обществения форум" - СБХ и САБ - гр. София. През 2009 г. е Председател на жури и участва в Първото биенале на църковните изкуства - гр. Велико Търново. Организирала е от 1999 до 2017 г. много изложби на секция "Монументални изкуства" към СБХ, както и самостоятелни изложби в гр. София, други градове в България и чужбина. През 2014 г. спечелва конкурса на СБХ за пребиваване в Швандорф, Германия за период от месец и половина.
Участва в много пленери по живопис у нас и в чужбина. Работи в областта на витража, стенописта и маслената живопис. Много нейни картини са в частни домове и колекции в Америка, Италия, Япония, Русия, Канада, Холандия, Гърция, Франция, Англия, Австрия, Германия, Румъния, Сърбия, Нова Зеландия и др. Живее и работи в гр. София.

Произведения
виж снимката в голям размер Свесто

Светлозар Стоянов – Свесто е завършил Изобразителни изкуства и Българска филология. Създава и развива своя оригинална живописна техника. Работил е и в областта на комикса и анимацията, бил е отговорен редактор на списание. Има множество самостоятелни изложби, участия в общи изложби и конкурси , на които е отличен. В някои свои проекти, предлага синкретични взаимодействия между изображение и текст. Член на СБХ.

Произведения
виж снимката в голям размер Сашо Костов

Сашо Костов е един от значимите художници на съвременния български модернизъм. Ефектният колорит и живописната поезия в творбите му многократно са оценявани в света на изкуството.

Сашо Костов е роден в Белоградчик- 1954г. Творческият му път започва в Русе. Живее и работи в София. Член е на СБХ и “ Lions club” – София. Има повече от 30 изложби в България и 11 в Люксембург , също така и множество участия в общи експозиции. Негови творби са притежание на частни колекции в Белгия, Холандия, Турция, Гърция, Япония, Южна Корея, Германия.

Произведения
виж снимката в голям размер Георги Ненчев

Жоро Ненчев е роден през 1951 година в София. Спомня си детството с неприятно чувство, тъй като още тогава е интровертен и общуването с останалите е затруднено. Всички ме мразеха, споделя той. Завършва техникум по дървообработване и вътрешна архитектура. „Благодаря на Господ, че ме е създал. Благодаря и на кармата си. Ние сме self made men – въпреки родителите си и въпреки всичко, сме се развили”. Преди да реши, че иска да стане художник обаче, минават седемнадесет години, през които Жоро работи като архитект в различни проектантски организации. След това вече няма кой да го спре.

Произведения
Кунка Димитрова

Кунка Димитрова е родена 06.04.1963 г. в гр.София. През 1982г. завършва Художествена Гимназия в София а през 1990г. завършва и Художествена Академия в София специалност скулптура при професор Величко Минеков. Член е на СБХ . Има реализирани самостоятелни изложби. Участва и в много общи изложби в сраната и в чужбина. Творбите на Кунка Димитрова са притежание на колекции в : Белгия, Кипър, Англия,Унгария, Ирландия, България, Словения, Франция, Германия , Южна Корея, Турция.

Произведения
Весела СтаменоваРодена през 1963 г. в София. Завършва Средно специално художествено училище по приложни изкуства София /1982г./ и Националната художествена академия София /1995г./,


Произведения
виж снимката в голям размер Васил Василев -Васо

Стилистичният ми подход към картината зависи от два фактора: единият е „смисълът“ на творбата, тъй като разглеждам изкуството на рисуването като средство за философска мисъл; другото са моите емоционални състояния, които съпътстват създаването на която и да е конкретна творба. Накрая най-много се радвам на усещането, което изпитвам, когато нещо вътре ми подсказва, че работата се превръща в моя, лично в душата ми и сърцето.
Правя малки скици преди да започна работа върху картината - рядко ги използвам за други произведения. Понякога рисувам малки композиции като подготовка за големи проекти. Почти никога обаче не подготвям големи творби, като рисувам с молива или въглена върху платното , а оставям картината да „открие” собствената си форма. Много често имам „визията“ в съзнанието си, как трябва да изглежда завършената картина... Понякога тя идва случайно и бързо.. завладява ме от раз.. друг път е по бавно и отронвам пласт по пласт от нея, драскотини от душата, докато се разкрие окончателно пред очите ми. Важно за мен е, да имам лекотата и свободата в платното, картината бъде многопластова и най важното да грабне зрителя от пръв поглед.

Произведения
виж снимката в голям размер Мариана Маринова


„Не всеки живописец има такова чувство за тон, за материя, каквото притежава Мариана – казва изкуствоведът и професор в Националната художествена академия Чавдар Попов. Нейната живопис, обърнете внимание, се изгражда на базата на цветни „маси”, тонални, а не на контур, на ясна предметна форма, или на фигура, или, да кажем, на някаква строга закономерност в разпределението на пространстванените планове. При нея живописта е една трепетна материя, получаваща се от особеното третиране на мазката, която поема в себе си по един удивителен, даже бих казал магичен начин донякъде, и цвета, и светлината в себе си.”

" Тя е художничка с трайно заявен интерес към цвета и светлината в живописта. Методично и последователно ги изследва и успя да изведе свой стил, защитен в безчет жизнерадостно искрящи, но също и замечтано меланхолични картини. Художничката си играе едновременно и със светлината, и със сянката, като ги замества с топли и студени цветове. Използва цветни двойки, като събира и влюбва допълнителните цветове от спектъра – оранжево със синьо, жълто с лилаво… Тук противоположните цветове се допълват, влизат в диалог, пеят, танцуват и ни изнасят спектакли. След светлината цветът е другото формообразуващо важно в изкуството на Мариана. Тук тя се учи от големите освободители на цветовете – постимпресионисти, фовисти. Следва уроците на любимите учители - професорите Иван Кирков и Андрей Даниел. Живописта на Мариана Маринова има общи корени с поезията и с музиката, не само защото тя слуша джаз, докато рисува, а четката и танцува движена от синкопите на саксофона на Чарли Паркър, а защото ритъмът е третото най-важно в нейните картини. Светлина, цвят и ритъм се преплитат във вибриращи и редуващи се фотонни конгломерации, които се структурират в много добре обмислени композиции. Те често се завихрят и се извисяват, после се успокояват и затихват, и отново изригват с нова енергия. Енергията е ключът – перпетомобилето в изкуството на Мариана Маринова.“- анализ на Мария Ландова, арт журналист.

Мариана Маринова е родена в Хасково през 1960 г. Завършва през 1985 г. Националната художествена академия, специалност живопис при проф. Иван Кирков. От 1987 г. до днес има повече от 35 самостоятелни изложби. Участвала е също в множество колективни изложби, международни симпозиуми, пленери и резиденции. Член е на Съюза на българските художници от 1989 г. Нейни картини притежават галерии и частни колекции в България, Германия, Франция, Гърция, Швейцария, Белгия, САЩ, Русия, Боливия и др.

Произведения
виж снимката в голям размер Симона Босилкова

Въпреки , че е икономист по образование , Симона Босилкова е силно заинтересована от опазването на околната среда . Целта и е чрез илюстрация да се обърнем към природата по един нестандартен начин Творбите й са вдъхновени от простотата на всекидневния живот и красотата на заобикалящия ни свят . Чрез силата изкуството Симона се опитва да даде глас на тези, който не могат да говорят за себе си.

В картините си прилага смесена техника. Работи с акварел , туш и акрил. Фокусира се върху използването на ярки цветове, с които стимулира въображението и провокира връщането на детския светоглед в днешния забързан и натоварен свят.

За известно време авторката живее и твори в Сан Франциско, където става част от улична изложба на една от най-старите галерии в града. Предстои самостоятелна изложба на Симона Босилкова в Галерия „Пагане „.


Произведения
виж снимката в голям размер Богомил Арсов нова изложба

Роден в гр. София 1970 г.
Рисува в наивизъм .
Има 17 самостоятелни изложби и участия редица общи.
Притежание на негови картини са редица колекционери както в страната така и САЩ, Франция,Ю.Корея,Гватемала,Гърция
Ирландия ,Канада, Великобритания и др.
Визуално присъстващите двадесет живописни платна потапят зрителя в една неповторима и вълнуваща приказност
от образи и герои влюбени в живота. Майсторски положените съчетания от цветове, както и оригиналната деформация
на фигурите показва силата на неговия талант.

Произведения
виж снимката в голям размер Тошко Илиев

Експозициятя символично носи името на една от картините. В по-общ план развива идеята ,че разнопосочните емоции, които резонират в художника,се проектират в

творбите му, като ги променят по специфичен начин, дори когото се пристъпва към работния процес с изчистено съзнание и експериментална нагласа.Амплитудите в житейския календар следват своя непредсказуем ритъм и това по естествен път преминава в изкуството. Изложбата в галерия "Пагане"включва предимно живописни платна с нови колоритни търсения, както и няколко работи върху хартия. Те отразяват възможностите на този формат от малко по друг ракурс, внасят разнообразие и семантична плътност.

С тази изложба, навлизаме в чудотворния свят на абстракциите и техните метафорични заглавия. Завръщаме се от юг, за да се огледаме в Огледалото за пчели, а от своя Вътрешен бряг надникваме какво се случва в Работилницата за илюзии.Разбираме, че Нещо се ражда в една Мандра за мантри,от където преходните изкушения напомнят за Кръговрата на Обетованата вода. Там присъства Отсъствието в Казуистиката на метафорите.Тази плетеница от резонанси е отворена,като в нея можем да открием и своите.За да затрептим в синхрон с естетическата сензитивност на експозицията.

Произведения
виж снимката в голям размер Весела Стаменова

Весела Стаменова е родена в София през 1963. Завършва ССХУПИ в София и Национална Художествена Академия „Николай Павлович“. Работи скулптура, живопис, графика, използва и много от техниките на приложните изкуства . Участва в много изложби, пленери и колонии в страната и чужбина. Нейни произведения са собственост на галерии и частни колекции в Германия, Австрия, Аржентина, САЩ, Македония, Турция и Малайзия.


Произведения
Светла Христова

Родена в град София. През 1988 г. завършва Националната гимназия за древни езици и култури "Константин - Кирил Философ", а през 1993 г. - английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Работи като преводач на художествена литература от английски и испански език. Художник на свободна практика. Член е на СБХ.


Произведения
виж снимката в голям размер Надя

Надя Станчева е родена 1963 г. в гр. Стара Загора. Възпитаник е на Държавно хореографско училище гр. София. До 1994 г. работи в Държавна опера гр. Стара Загора. Изучава живопис в ателието на Аршак Нерсисян и керамика в ателието на Бончо Иванов. Предпочитани жанрове - пейзаж и натюрморт. Надя Станчева има множество участия в международни пленери и симпозиуми в България,Черна гора, Австрия, Чехия. Член е на Международно сдружение "Слънчев кръг", Черна гора.

Отношението на художничката към конкретен сюжет, взет от природата не е копиране, а творчески подход към темата. Като успява да запази същността и спецификата на българския пейзаж, тя демонстрира звучна цветова палитра

Произведения
виж снимката в голям размер Коста Костов

Коста Костов е роден на 06.01.1964 в с.Дуранкулак, Учил е живопис в ателиетата на мариниста Ангел Атанасов от Варна, професор Добри Добрев и Георги Ванев.
Надарен е със силно чуство за цвят и богато въображение,което прави живопистта му сложна ,многопластова и с дълбоки внушения.Работи с маслени и акрилни бои, както и с акварел.
Има над 40 самостоятелни изложби в страната и чужбина.Участва в общи художествени изложби и ежегодно пленери по живопис.
Членува в СБХ- секция Живопис

Произведения
виж снимката в голям размер Анастас Камбуров

Шумен, България, 1950 --

Богато оцветените маслени картини отразяват интереса на художника в експресионизма и символиката.Широко вариращото творчество на Камбуров включва стенописи и оцветени парчета стъкло, работа в интериора и етапния дизайн.Бил е художествен директор на киното и телевизията.

Изложби:

2000

Салон, Carrusel del Louvre, Париж (поканен от Societe Nationale des Beaux Arts)

Лос Анджелис, Реал, Париж, Франция


Произведения
виж снимката в голям размер Иван Стратиев

Роден през 1960г. в гр. Трън, България.
През 1984г. завършва Великотърновския университет ”Св.св. Кирил и Методий”, специалност графика
Работи предимно маслена живопис и акварел, както и графичните техники литография и офорт.
Изкуството му е фигуративно – от реализъм през хиперманиеризъм и сюрреализъм до анахронизъм.


Произведения
Селма Тодорова

Родена на 7.11.1962 г. в София. Завършила НХГ “Акад.Илия Петров”през 1981. 1983-1989 учи в НХА “Николай Павлович”. Завършва през 1989 г.


Произведения
виж снимката в голям размер Димитър Войнов -син

Димитър Войнов - син е роден в София през 1971 год. Завършва средно Художествено Училище за Изящни Изкуства И. Петров\", София. През 1997 год. завършва стенопис в Националната художествена академия “Николай Павлович”. Художникът е със забележителен талант, съчетан с духовност,

Произведения
виж снимката в голям размер Светла Косева

Светла Косева е родена на 5 август 1970 г. гр. Варна . Завършва Художествено училище за изящни изкуства\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Ц.Лавренов\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" гр.Пловдив /1985-1990/
Много самостоятелни изложби в Лондон , Варна ,Пловдив и София.
2008-Номинация за участие в Национална изложба на АЛИАНЦ-България за живопис.
Пейзажите й носят чаровната магьосност на \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"deja vu\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Произведения
виж снимката в голям размер Генчо Денчев

Генчо Денчев е роден в София през 1932 г., завършва живопис в Художествената академия през 1956 г., до днес е подредил над 50 самостоятелни изложби в страната и чужбина. Носител е на наградата на Съюза на българските художници за голо тяло и за портрет. Тайните на изкуството усвоява при Ненко Балкански, Дечко Узунов, Илия Петров, Илия Бешков.
„Генчо Денчев е съвременен автор не толкова по външно-артистичните белези, колкото по същество, по съдържание, по дух, по тълкуване на събитията, по отношение към сюжета…


Произведения
виж снимката в голям размер Андрей Москов

Роден е на 03.01.1958 г. в с.Патриарх Евтимиево, Пловдивско.
Завършил е Художествена Академия - София, специалност скулптура през 1988 г.Работи в областта на малката пластика и декоративно монументална скулптура.

Произведения
виж снимката в голям размер Силвиа Чанева

Родена: 1965 г. в София.

Образование:
1996 – Член на Съюза на българските художници.
1994 – Националната художествена академия, София - специалност “Керамика”.
1984 – Национална гимназия за приложни изкуства “Св. Лука”, София.Произведения
Десислава Денева

Образование
1989 Национална художествена академия, София, магистърска степен, специалност стенопис
1981 гимназия по изобразително изкуство, София

Завършила Националната художествена академия в гр. София, специалност “Стенопис”. Самостоятелни изложби в София, Пловдив, Париж, Виена, Братислава. Участвала в пленери и изложби в България, САЩ, Франция, Испания, Унгария, Сърбия, Гърция, Македония. Втора академична награда за монументална живопис в съавторство с В. Занков през 1985 г. Награда за живопис на галерия “Алба” през 1998 г.

Произведения
виж снимката в голям размер Иля Бакалов

Иля Бакалов - роден в град София на 05.10.1984 година.
През 1998 г. - 2003 г. - завършва СХУИИ “Илия Петров” специалност “Скулптура”
През 2003 г. - 2009 г. - завършва “Национална художествена академия” - магистър специалност “Стенопис” при проф. Ружко Челибиев. Участва в съвместни изложби, конкурси и пленери в страната и чужбина. Рисува стенописи в интериорни и екстериорни среди.Произведения
виж снимката в голям размер Диана Георгиева

Диана Георгиева
- родена на 01.10.1984 г. в град Кюстендил.
През 1998 г. - 2003 г. завършва СХУИИ “ Илия Петров” гр. София.
През 2003 г. - 2009 г. завършва магистър в “ Национална художествена академия” гр. София, специалност “ Графика” при доц. Димо Колибаров. Участва в съвместни изложби, конкурси и пленери в страната и чужбина. Рисува стенописи в интериорни и екстериорни среди.Произведения
виж снимката в голям размер Биляна Бъчварова

Биляна Бъчварова завършва университета „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново - специалност\\\\\\\"Графика\\\\\\\". Автор е на множество самостоятелни изложби в страната и чужбина. В галерия „Пагане“ ще излага за пръв път.
В изкуството на Биляна Бъчварова има много скрита енергия и емоционален заряд. То ни среща с един автор, който работи с амбиция и постоянство и винаги намира вярната посока към сърцето на зрителя.Произведения
виж снимката в голям размер Димитър Вецин

Димитър Вецин е роден на 16 март 1950 г. в с. Орешец, Белоградчишко. В творческата му биография влизат десет самостоятелни изложби в София и страната и участие в множество общи художествени изложби. Като признание за неговата работа могат да се посочат Втората награда в Първия международен салон “Наивизъм” в Букурещ през 1997 г. и диплома за най-оригинално представил се автор на “Арт Експо” в София през 1998 г.
Негови произведения са притежание на Националната художествена галерия – София, на художествените галерии в Търговище, Монтана, Видин, Белоградчик, както и на частни колекционери в САЩ, Франция, Чехия, Италия, Турция, Югославия и България.


Произведения
виж снимката в голям размер Магдалена Арнаудова


Образование и обучение:
2010-2012 Национален Университет по Изящни изкуства- Букурещ; Факултет по Изящни изкуства- Букурещ, магистратура, специалност- живопис „Творческа стратегия в живописта” Румъния
2007-2010 Национален Университет по Изящни изкуства- Букурещ; Факултет по Изящни изкуства- Букурещ, специалност живопис, Румъния
2006-2007 Университет Бабеш-Болиай Клуж-Напока, Факултет по чужди езици, специалност- румански език, Румъния
2001-2006 Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов”, специалност живопис, Русе, България
Изложби:
Самостоятелни изложби:
2013.08.02-„Петдесет характера от Елиас Канети”,клуб Таралеж,Архитектурно- етнографски комплекс Самоводска Чаршия, гр. Велоко Търново
2012.10.12- „Петдесет характера от Елиас Канети”,РХГ-Русе, България

Групови изложби:
2012.07.01- живопис, Център Пантелеймон, Букурещ
2012.06.26- живопис, Палатът на парламента, Букурещ, Изложбена зала Константин Брънкуши
2012. 05. 25.- Артистите отиват в ада или рая? Галерия “Casa Artei””,

Произведения
Сава Цоновски

Сава Цоновски е роден на 04.07.1925 год. в село Ботево - Врачанско.
През 1955 год завършва Художествената Академия при Илия Петров.
32 год. работи в студио военни художници.
Много изложби у нас и чужвина.
Един от добрите български художници.

Произведения
Иван Шопов

Иван Шопов е роден 1982 г. в гр.Троян
2000 год.завършва керамика в приложни изкуства -гр.Троян
2004 завършва графика при проф.Йохан Йотов в художествената академия в София. Самостоятелни изложби в Германия.
Работи и в сверата на електронната музика.През тези три години успява да издаде 5 плочи на Английски и Немски звукозаписни компании.
Заедно с Иво Христов и Теодоси Спасов работи над проекта \\\"Балкански\\\" Графичните творби, които Иван Шопов представя в настоящата изложба са силно повлияни от преплитането на реалното и абстрактното. Формите изглеждат познати, но свързани и развити по този начин откриват нови светове пред наблюдателя. Всеки сам може да открие нови форми и детайли в картините, които подхранват въображението с многобройни графични и композиционни превъплащения.Произведения
виж снимката в голям размер Юлиана Кръстева

одена в гр.София 07.07.1957 год.Завършва през 1976 год. техникума по текстил в София , а през 1984 год. Националната художествена Академия в класа на Мартин Върбанов. 12 години преподава в училището за приложни изкуства в гр.Смолян.
Работи в областта на приложното изкуство. Нейни творби има в Германия , Италия , Швеция и Русия

Произведения
виж снимката в голям размер Росен Кавръков

Росен Кавръков е син на вече покойния художник Янаки Кавръков. Той е роден в Казанлък през 1975 г., учи живопис при проф. Васил Вълев в СА \"Жул Паскин\"-София, от 2010 г. е член на СБХ. До сега Кавръков има 7 самостоятелни и 16 колективни изложби.

Произведения
виж снимката в голям размер Богомил Арсов

Роден в гр. София 1970 г.
Рисува в наивизъм .
Има 17 самостоятелни изложби и участия редица общи.
Притежание на негови картини са редица колекционери както в страната така и САЩ, Франция,Ю.Корея,Гватемала,Гърция
Ирландия ,Канада, Великобритания и др.
Визуално присъстващите двадесет живописни платна потапят зрителя в една неповторима и вълнуваща приказност
от образи и герои влюбени в живота. Майсторски положените съчетания от цветове, както и оригиналната деформация
на фигурите показва силата на неговия талант.


Произведения
виж снимката в голям размер Красимир Дойчев

Красимир Дойчев е роден в София през 1961 г. Той е художник, наложил се трайно през последните десет години в културния живот на страната. Известен с оригиналната си техника в картините с акварел и запазената за него марка в маслата с пейзажи, Краси има почитатели освен в страната и в Германия, Австрия, Великобритания, Гърция, Италия, Йордания, Канада, Кения, Франция, САЩ, ЮАР и др. Завършва националната художествена гимназия в класа на изтъкнатия български художник Петър Доев.

Произведения
виж снимката в голям размер Мария Крумовска

Мария Крумовска е родена през 1956 год. Завършва Националната художествена академия в класа на проф. Венко Колев през 1981 год.
Дълги години преподава рисуване . Нейни произведения имат колекционери у нас и чужбина

Произведения
виж снимката в голям размер Мариела Димитрова


Галерия \"Пагане\" представя Мариела Димитрова - Мара на 10.05.2012 год. от 18.30 ч

Родена през 1967 год в София. Завършва графика в училище за изящни изкуства\"Сан Алехандро\" в Хавана,Куба.След това българска филология СУ\"\"Климент Охридски \".Има интересен начин на работа:
смесва различни техники, стилове,жанрове и всичко е с много чуство за хумор и положителна енергия. Сякаш Куба се е впила в нейните картини.Произведения
Анита и Жоро НенчевиПроизведения